Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Алгоритм дій щодо виведення підприємств з категорії «ризикових» – спільний вебінар ДПС та АППУ

, опубліковано 21 березня 2024 о 14:36

Про виведення підприємств з категорії «ризикових» та зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних говорили сьогодні учасники спільного вебінару ДПС та Асоціації платників податків України. У заході також взяли участь представники Київської торгово-промислової палати.

Фахівці ДПС розʼяснили причини віднесення платників до категорії ризикових та порядок їх дій для усунення такого статусу. Зокрема, увага акцентувалася на переліку необхідних копій первинних документів, які необхідно надавати контролюючому органу.

Також мова йшла про порядок прийняття рішень про реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування комісіями регіонального рівня, порядок подання таблиці даних платника податку на додану вартість.

Податківці поінформували про правильність складання пояснень до таблиць даних, інформацію, які вони мають містити, подання копій первинних документів до таблиці тощо.

Окрема увага була приділена стану розгляду справ, предметом яких є оскарження рішень комісій про відмову у реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Під час заходу спікери відповіли на найпоширеніші запитання, які виникають у платників при реєстрації податкових накладних, та надали рекомендації стосовно окремих випадків.

Нагадуємо, що отримати розʼяснення можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.